TASTE OF THE CITY X YVES XAVIER

Who is our Taste Of The City Artist of this year?

TASTE OF THE CITY X YVES XAVIER

WAT IS TASTE OF THE CITY?

Taste of the City is een pancake dish op de kaart van Finish Your Breakfast en gaat om de lobi en smaak van de stad. Het concept draait niet alleen om pancakes maar ook om smaken delen, art, music en lifestyle. De invulling van dit concept wordt twee keer per jaar ingericht door een Almeerse maker die hier is opgegroeid of deze stad represent.

De artiest kiest toppings uit voor de pancakes en maakt een speciale Taste of the City Spotify afspeellijst. We gaan verder ook in gesprek met de artiest. Wij willen weten waarom de desbetreffende artiest heeft gekozen voor een bepaalde taste en of het terug komt in zijn of haar rap/zang cultuur. 

YVES XAVIER


Producer, rapper en zanger. Geboren Amsterdammer, met een groot hart voor Almere, want dat is de plek waar hij grotendeels is opgegroeid. Om precies te zijn Tussen De Vaarten. 

Met de boys van de buurt begon hij te freestylen in bushokjes door wint en weer (not really tho), constant aan het visualiseren aan hoe muziek echt moet zijn en dit is waar zijn inspiratie en love voor muziek begon. 

Yves zijn love voor muziek gaat uit naar R&B en Hip Hop, hij probeert tussen deze twee genres een nieuwe sound te creëren en dit is te beluisteren op zijn latest album genaamd HIGHSANDGOODBYES. 

In het interview die wij hebben gehad met Yves, zal hij dieper in gaan op zijn taste en zo leren wij en jullie hem beter kennen!

YVES

TASTE           OF           THE           CITY            X              YVES 

INTERVIEW

Wie is YVES?
Mijn naam is Yves, ik ben 29 jaar, geboren in Amsterdam en grotendeels opgegroeid in Almere.
I love music, ik ben producer, rapper en zanger. in ieder geval, ik probeer te zingen, tryna make sure that it sounds good haha. De laatste tijd produceer ik ook zelf, maar meestal werk ik met producers Shy & Clarxs Kent. Ik ben echt een familiepersoon, leergierig en altijd opzoek naar nieuwe dingen. Ik probeer altijd iets te doen wat ik nog niet heb gedaan. 

Wat is de TASTE OF THE CITY van Almere volgens jou?
Bij de taste of Almere denk ik aan vroeger, daarom zou ik zeggen de culture. Toen ik voor het eerst naar Almere kwam dacht ik dat het heel wit zou zijn, maar uiteindelijk kwam ik erachter dat Almere heel divers is. Almere is voor mij het samenkomen van meerdere kinda people, ways en vibes.

Het brede publiek bij ons eerste optreden bij FYB liet dat ook echt zien. Jullie als FYB dragen daar een goed steentje aan bij. Het samenbrengen van mensen doen jullie en dat past niet alleen bij mijn view op de stad, maar ook bij mijn eigen waardes.

Wat inspireert jou in de stad?
De buurt waar ik ben opgegroeid, ‘Tussen De Vaarten’. De jongens in de buurt begonnen met muziek maken, freestylen bij bushaltes in de buurt, in de kou en in de zon. We waren constant aan het visualiseren hoe onze muziek moet zijn. Dit is waar voor mij inspiratie begon.

Wat heeft dit te maken met de smaken die je hebt gekozen?
Als ik hem zou linken komen culture en mijn liefde voor familie toch het dichtste in de buurt bij mijn pancake. Voor het samenstellen van de pancakes ben ik samen met friends en fam naar FYB gekomen. Zo hebben we together verschillende smaken samen laten komen.

Hoe ben je op de smaken gekomen?
We hebben het samen gekozen, puur op wat we echt lekker vinden! Maar het is ook iets wat je vaak kan eten en dus niet te misselijkmakend is.

Hoe zou je jou smaak beschrijven in food maar ook in je art? Zit hier een link tussen?
We hebben bij de pancakes elementen gebruikt die ik niet snel zou bij elkaar zou eten maar wel innovatief zijn. Dit doe ik ook met mijn muziek en sound. Experimenteren met nieuwe sounds, en onbewust doe ik dat ook met die pancakes. Lets try this!

Hoe is de ontmoeting tussen jou en Finish Your Breakfast tot stand gekomen?
Mijn eerste ontmoeting met Finish Your Breakfast was via het insta account van een vriend van mij. Diegene poste dit op insta en ik was gelijk enthousiast over het concept. Almere heeft zo’n vibe nodig. Er zijn weinig plekken die iets doen voor deze culture, rnb hiphop vibes en het samenbrengen van people. De lunchroom is nice maar zelfs mensen die geen kennis hebben gemaakt met deze culture wel kennis kunnen maken op een subtiele manier, d.m.v. eten, samen zijn en muziek.

Wat MOETEN mensen die deze pancake eten weten voor dat zij de pancake eten, is er iets waar ze aan moeten denken?
Je moet het gevoel hebben dat je hem wilt delen. Dat het zo nice is dat je denkt, ‘deze is zo nice, wil je ook proeven?’. Vooral ook om het stukje samenbrengen wat wij en FYB allebei doen.

Als je een song zou maken over jouw TASTE OF THE CITY, welk verhaal zou je willen vertellen?
Ook al kom je uit een plek wat 30 jaar geleden pas is ontdekt je hoeft niet per se naar een big city te verhuizen om dreams te chasen. Veel artiesten uit de game komen uit Almere. Die hebben het ook vanuit hier waargemaakt. It doesn’t matter where your from. Je kan achieven wat je wilt achieven. Met de juiste middelen dat kan je doen wat je wilt, je moet het gewoon doen

‘Spread love it’s the Ally way’ is onze FYB line, welke love zou jij als laatste note in dit interview willen delen?
1. Vertrouw op god
2. Hou van jezelf
3. Hou van je naasten
4. Als niemand jou helpt moet je jezelf helpen

Beluister onze playlist op Spotify

Gecureerd door Yves: één van onze favoriete smaakmakers. De bijbehorende pancakes kan je bij ons in de zaak proeven. GET A TASTE!